X4 fra X-Yachts vinder 2017 Boat of the Year i Cruising World

0
Boat of the Year
X4 har vundet prisen som 2017 Boat of the Year i Cruising World. Foto: X-Yachts.

Mere succes regner ned over det danske værft X-Yachts i Haderslev. Det amerikanske magasin Cruising World har udpeget X4 som Boat of the Year i klassen Best Full Size Cruiser under 50 fod.

PRISFEST: I et felt bestående af Hallberg-Rassy 40 MK II, Catalina 425, Dufour 460 Grand Large, Elan Impression 45 og X4 trak den danske båd det længste strå.

Juryen lagde i sin bedømmelse ud med at beskrive, at X4 placerer sig mellem X-Yachts Xp-kapsejladsorienteret linie og Xc-cruisinglinien og blev enige om at placere X4 i den brede betegnelse cruiser/racer.

– Den har i mine øjne den bedstru struktur af alle finaledeltagerne. Dens galvaniserede stålramme i bugen af båden gør den utrolig stiv. Båden er også bygget i epoxy, og der er hele tiden skelet til vægten. Jeg mener, at X-Yachts har ramt plet i deres forsøg på at give deres kunder mere komfort end i Xp-serien, og vores testsejladser viste, at båden har bevaret sine gode sejlegenskaber, siger dommer Tim Murphy til Cruising World.

En anden Boat of the Year-dommer lagde vægt på, at båden er let på roret. Og Ed Shermand sagde:

– Det er en stille boat. Konstruktionsniveauet er meget højt, og jeg er vild med stålrammen, og at man kan løfte båden i bare et løftepunkt. Det viser med al tydelighed, at båden er i balance.

Tillykke til X-Yachts!

Technical Specifications – X4:

Hull length 12,5 m
LWL 11,31 m
B. MAX 3,95 m
Draft – standard 2,2 m
Shallow draft 1 1,85 m
Draft – deep 2,5 m
Engine diesel 33 kW
Fuel tank – standard 200 Ltr
Water tank – standard 340 Ltr
Cabins, standard 3
Heads, standard 1
Mainsail 54 m²
Genoa 106% 43 m²
Asymmetric Spinnaker 150 m²
X4 har vundet prisen som 2017 Boat of the Year i Cruising World. Foto: X-Yachts.