Vendée Globe: Enda O’Coineen knækker masten 180 sømil sydøst for New Zealand

0
Vendée Globe
Enda O'Coineen (IRL), skipper Kilcullen Voyager - Team Ireland, before the start of the Vendée Globe 2016, start november 6th 2016, training off Port La Foret on october 6, 2016 - Photo Jean-Louis Carli / AFP / DPPI / Vendee Globe

Endnu et havari har ramt deltagerfeltet i Vendée Globe. Irske Enda O’Coineen knækker masten. 

Efter knap to måneder til søs alene på vej Jorden rundt i Vendée Globe-kapsejladsen er det slut for irske Enda O’Coineen.

Han har her til morgen meddelt kapsejladsens hovedkvarter i Paris, at masten på hans båd Kilcullen Voyager-Team Ireland er knækket.

O’Coineen lå nummer 15 i sejladsen og var på hændelsestidspunktet 150 sømil sydøst for New Zealand – altså i relativ tæt afstand til land.

Det blæste omkring 35 knob, da masten knækkede.

Den 60-årige skipper har meddelt, at han er uskadt, og at han sætter kursen mod New Zealand for motor, og han er på begyndt arbejdet med at sikre resterne af riggen.

Lige ved og næsten

Forrest i feltet – 12.289 kilometer tættere på mål – har Armel Le Cléac’h igen skabt lidt afstand til den jagtende Alex Thomsen, som med en massiv firedages spurt fik decimeret et næste 800 sømil langt forspring til 34 sømil.

Der er lige nu 187 sømil imellem de to, som begynder at nærme sig de vanskelige, uforudsigelige og vindfattige områder omkring Ækvator – the Doldrums – der kan blive afgørende for resultatet.

Fire både af den startende 29 har rundet Kap Horn. De har alle foils. Der er 18 både tilbage i ræset.

Vendee Globe
Alex Thomson har igen tabt afstand til den førende Le Cléac’h.