Med mindst muligt margen hentede Anne-Marie Rindom søndag karrierens anden World Cup-sejr. Triumfen kom i hus efter et dramatisk Medal Race, hvor ganske få sekunder skilte de førende både.

LASER RADIAL: To uger efter sit EM-sølv viste den dansk Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindom igen topklasse, da hun natten til søndag, dansk tid, vandt guld ved World Cup-stævnet i Gamagori i Japan.

Triumfen blev sikret efter et ekstremt tæt og dramatisk Medal Race, hvor Rindom krydsede målstregen på tredjepladsen foran henholdsvis franske Bolou og belgiske Emma Plasschaert. De tre både gik i mål inden for otte sekunder, og rækkefølgen med Rindom forrest og belgieren bagerst var lige præcis nok til at sikre Rindom den samlede sejr – ét point foran belgieren.

Forventet sølv blev til guld
Ligeledes blev det afgørende, at stævnets hidtil den førende sejler, græske Karachaliou, blev diskvalificeret for tyvstart. Således lå Rindom under hele sejladsen og kæmpede for, hvad, hun troede, var en sølvmedalje – som så efterfølgende blev konverteret til øverste podieplads.

Medal Race blev afviklet i meget lette vindforhold. Normalt ikke Rindoms favoritforhold, men hun var godt forberedt, og det gav bonus.

“Vi har sejlet i let vind hele ugen. Det har jeg og min træner (Piotr Wojewski, red.) arbejdet med, og vi fandt ud af, at jeg kan have fordel af at rykke lidt frem i båden,” forklarede Anne-Marie Rindom.

“Man vil gerne bruge kroppen hele tiden, men det går ikke i så let vind, for så bevæger båden sig, og man mister fart. Så det gælder om at bevare roen, sidde stille og håbe på, der kommer et lille vindtryk,” sagde Rindom om de specielle forhold, der prægede finalesejladsen.

Én af karrierens største sejre
Det var anden gang i karrieren, at Anne-Marie Rindom sluttede øverst på podiet ved et World Cup-stævne. Første gang var i Miami i 2015. Derudover tæller hendes topresultater VM-guld i 2015, OL-bronze og VM-bronze i 2016 samt EM-sølv her i 2017.

Anne-Marie Rindom var eneste danske sejler til start ved World Cup’en i Gamagori. Om få dage er hun igen på startlisten i Japan – denne gang ved Enoshima Olympic Week på de samme baner, som der skal sejles på ved OL i Tokyo 2020.