Sejlsports-VM i Aarhus får millioner fra Salling Fondene

0
Aarhus, Danmark, 20160916: SAILING WORLD CHAMPIONSHIPS 2018 AARHUS - press release photos. Photo: MickAnderson.dk

Ambitionen om at gøre VM i sejlsport 2018 til en unik og spektakulær begivenhed, der er mere folkelig end hidtil set, er kommet et skridt nærmere. Salling Fondene donerer tre millioner til stævnet.

Med mere end 1500 sejlere til start bliver Sailing World Championships Aarhus 2018 en af de største sportsbegivenheder i Danmark nogensinde.

Over 6000 sportsfolk, trænere og hjælpere kommer til Smilets By for at sejle om VM-guld og halvdelen af pladserne til OL i Tokyo 2020. Derfor har stævnet da også sat ambitionerne skyhøjt og planlægger en sejlerfest med flere hundrede tusinde sejl- og festglade publikummer med sejlsport i verdensklasse og en havnefest uden mage.

Den ambition bliver det nu lidt lettere for stævneleder Klaus Natorp og hans stab at indfri, efter Købmand Herman Sallings Fond har doneret tre millioner kroner til afviklingen af den del af stævnet, der har med borgerne i Aarhus at gøre. Altså folkefesten omkring VM, der kommer til at indeholde koncerter, eventområde og meget mere.

Donationen vækker naturligt nok begejstring på rådhuset i Aarhus.

–  Aarhus har et fantastisk momentum i år som Kulturhovedstad og det er vigtigt at vi både som by og region fastholder det momentum og det internationale perspektiv. Det bidrager VM i 2018 til som den største enkeltstående sportsevent nogensinde i Aarhus og en af de største i Danmark, siger borgmester Jacob Bundsgaard, der er formand for præsidiet bag VM i sejlsport i en pressemeddelelse.

– Salling Fondene har været med til at finansiere Sejlsportscentret, som lige nu skyder i vejret på Aarhus Ø. Centeret bliver  centrum for sejlsport i Aarhus og Danmark. Derfor er det også naturligt for fonden at være med til at give Sejlsportscentret den bedst tænkelige start med et VM i Sejlsport, udtaler Karin Salling på vegne af fonden.

Mangler stadig millioner

Det ambitiøse mål for VM og en folkefest i hidtil usete proportioner koster mange penge. Og finansieringen af Sailing World Championships Aarhus 2018 er da heller ikke på plads endnu.

– Aarhus har påtaget sig ansvaret for en kæmpe begivenhed, både til lands og vands. Med støtten fra Salling Fondene er vi et stort skridt videre. Vi har dog stadig et stykke vej til at have finansieret det samlede projekt, der har et samlet udgiftsbudget på 43 millioner kroner, udtaler Klaus Natorp, der er chef for VM 2018.

Milliondonationen skæpper derfor godt i kassen og kaster også positiv energi over eventen, der skal stå sin generalprøve i august.

– Der er fuld damp på kedlerne på stævnekontoret. Vi ser frem til test-eventen, hvor der er 50 nationer tilmeldt på nuværende tidspunkt. Som arrangører skal vi bruge stævnet til at teste setup’et på land – især race management og ramper til søsætning. Og ikke mindst skal vi have indkørt mere end 200 frivillige, der skal få test-stævnet til at forløbe gnidningsløst, uddyber Klaus Natorp.

Antallet af frivillige bliver firedoblet til over 800, når selve VM begynder i 2018.

Faktaboks om VM i sejlsport:

  • VM i samtlige olympiske sejlsportsdiscipliner.
  • I forhold til deltagere er VM cirka tre gange så stort som OL-stævnet
  • Kitesurfing, for kvinder og mænd, er med som præsentionsdiscipliner
  • VM er den første store udtagelse til OL i Tokyo 2020, hvor halvdelen af OL-pladserne fordeles
  • 1500 sejlere fra 100 lande
  • Areal: fra det nye sejlsportscenter på Aarhus Ø ind til Dokk1
  • Læs mere om VM i sejlsport 2018 her.
  • Dato: 30. Juli – 12. August 2018 

    Aarhus, Danmark, 20160916: SAILING WORLD CHAMPIONSHIPS 2018 AARHUS – press release photos. Photo: MickAnderson.dk