Sehested taber finalen ved Congressional Cup

0
Nicolai Sehested bliver nummer to ved Congressional Cup efter nederlag til Taylor Canfield i finalen.

Fremragende sejlads i finalen, men Taylor Canfield udmanøvrer Sehested og vinder Congressional Cup for tredje gang i træk.

Det lykkedes desværre ikke for Nicolai Sehested at gå hele vejen i finalen af Congressional Cup. Den dobbelte regerende mester, Taylor Canfield, var for stærk i finalen og viste med knivskarpe maøvrer, hvorfor han er den ubestridte mester i Long Beach.

Finalen startede skidt for det danske hold, da de blev idømt en straf i pre-starten af anden sejlads. Canfield lagde sig front hele vejen rundt og tog en sikker 1-0 sejr.

I anden sejlads var rollerne byttet om. Sehested placerede den tunge Catalina 37 med kirurgisk præcision i pre-starten, og begge både sætter spileren i kampen for at komme hurtigst ned til molen. Derefter delte bådene sig på første opkryds, og bådene er igen samlet ved topmærket med kun fem sekunders føring til Sehested.

Ved bundmærket er det danske hold igen forrest, og der opstår et split på andet kryds, som giver Sehested et tyve sekunders forspring ved topmærket og en sikker sejr.

I tredje og afgørende sejlads kæmper Sehested sig foran ved topmærket, men Canfield holder fast. Ved bundmærket er det helt lige, og det danske hold får tildelt mesteren en straf. Den ryster han dog af sig allerede ved topmærket efter lang dialup, hvor Canfield får vredet sig ud af Sehesteds greb, og han galoperer til en sikker sejr ved bundmærket.

Taylor Canfield vinder altså Congressional Cup for tredje gang i træk. Alligevel imponerende come-back til Nicolai Sehesteds danske hold på World Match Racing Touren.

Det danske hold:

Nicolai Sehested
Peter Wibroe
Rasmus Kostner
Jonas Hviid
Jeppe Ditley

Sehesteds tidligere præstationer:
7th      Volvo Ocean Race Overall 2014-2015
1st      Sopot Match Race 2015
16th    Argo Group Gold Cup 2015
6th      Monsoon Cup 2015
4th      WMRT Fremantle 2016