Sehested kan vinde Congressional Cup med stjernebesætning

0

World Match Racing Tour fortsætter med dansk succes. Nicolai Sehested sætter næsen op efter sejr i Congressional Cup. 

Nicolai Sehested er videre til semifinalerne ved World Match Racing Tour-stævnet Congressional Cup, der sejles i Cataline 37’ere ud for Long Beach i Californien, USA, efter en 3-0 sejr over svenske Bjørn Hansen.

Nicolai Sehested har et stjernespækket hold med til staterne. Med ombord er gasterne Peter Wibroe, Rasmus Køstner, Jonas Hviid og Jeppe Ditley.

Den regerende mester, Taylor Canfield (ISV), gik videre fra kvartfinalen efter sejr over Eric Monnin (SUI). Phil Robertson (NZL) valgte at gå op mod Sam Gilmour (AUS), og det blev nogle spektakulære sejladser med tæt sejlads helt frem til mållinien.

Dysten blev først afgjort i femte sejlads, hvor Robertson fik en straf. Han prøvede desperat at fuldføre strafrunden lige inden målstregen på et tidspunkt, hvor han var foran med 25 sekunder. Men Gilmour formåede at trykke speederen i bund og vandt den afgørende sejlads.

Dickson slår Chris Steele

I det rent amerikanske opgør mellem Scott Dickson og Chris Steele, som også blev afgjort i fem sejladser, og Dickson trak det længste strå og vandt sikkert femte sejladse med 30 sekunders forspring.

Man prøvede allerede lørdag eftermiddag lokal tid at gennemføre de første semifinalesejladser, men vinden døde ud, så derfor er alt på spil søndag, når sejladserne begynder ved 20-tiden (dansk tid).

Nicolai Sehested har en imponerende resultatliste med sig. Han og hans besætning lå i top-10 på verdensranglisten helt frem til 2014, hvor han fik en opringning fra Team Vestas Vind, der ville have ham med på Volvo Ocean Race-båden. Den tur endte, da Sehested parkerede VO’eren på et rev på størrelse med Sam

Årets Congressional Cup har været præget af let vind og regn.

RESULTATER: KVARTFINALER
Scott Dickson 3
Sam Gilmour 3
Taylor Canfield 3
Nicolai Sehested 3
Phil Robertson 2
Chris Steele 2
Bjorn Hansen 0
Eric Monnin 0

Vil du læse mere om Congressional Cup, kan du klikke her.