Se første runding af Kap Horn i foilende katamaran

0

Vejret, bølgerne og strømmen kan være forræderisk. Ikke desto mindre har nogle gale katamaransejlere valgt at runde Kap Horn – i en Nacra på foils!

Alle sejlerne ved, at Kap Horn er et farligt sted at passere. Tusindvis af skibe er gået tabt i forsøget på at runde syd om Sydamerika, og selv de rutinerede offshore-sejlere, der deltager i Volvo Ocean Race, Vendée Globe, Jules Verne Trophy og andre store kapsejladser frygter passagen.

Nu har en flok amatører slået sig sammen med den kendte katamaran-sejler Franck Cammas og givet rundingen af Horn’et et forsøg.

Sejlerne i videoindslaget snakker om myten og legenderne og sætter deres forsøg i perspektiv: De vil være de første, der runder Kap Horn – flyvende på foils i en Nacra-katamaran.

Det er sejlerne Yohanes Wiebel og Franck Cammas, der i vinters kastede sig ud i det halsbrækkende rekordforsøg.

Udfordringen ligger i, at vejret skifter flere gange om dagen ved Kap Horn. Man siger, at man hver dag oplever de fire årstider, og vinden kan øge øjeblikkeligt til vindstyrker, der er svære at håndtere – selv i store sejlbåde med stort mandskab og ballast i kølen.

De dominerende vinde i området er fra NV til SV – fra fem til 120 knob. Holdet havde planlagt at stævne ud fra øen Caleta Martial, hvorefter de skulle sejle sydvest for at runde den berømte kilppeblok – Kap Horn.

Forsøget blev gennemført den 16. november. Og hvordan det gik for sig, det kan du se i videoen øverst i artiklen.

God fornøjelse!