Så er det slut: Sébastian Josse udgår fra Vendée Globe med havari

0
Sebastien Josse (FRA), skipper på Edmond de Rothschild, er udgået fra tredjepladsen i Vendée Globe. Foto: Yann Riou / Gitana SA / Vendée Globe Sebastien Josse (FRA), skipper Edmond de Rothschild, lors d'un entrainement solo pour le Vendée Globe, le 12 Juin 2016 - Photo Yann Riou / Gitana SA / Vendée Globe

Han har kæmpet de sidste par dage for at redde sin båd og deltagelse i verdens hårdeste kapsejlads – Vendée Globe. Men i dag har han sammen med sit shore crew besluttet at udgå efter havari.

VENDEE GLOBE: De sidste 48 timer har Sébastian Josse forsøgt at undgå at udgå. Men forgæves. Franskmanden har de sidste dage forsøgt at redde sin båd – Edmond de Rothschild, efter han fik store skader på sin bagbord foil, efter han mandag morgen fløj ned af en fire meter høj bølge og fik strukturelle skader på båden.

Omkring ham rasede en af de utallige storme i Sydhavet med 20 sekundmeter vind og otte meter høje bølger syd for Australien – lige nord for den Antarktiske eksklusionszone, som deltagerne skal holde sig nord for i et forsøg på at undgå isbjerge.

I løbet af onsdagen var det ellers lykkedes franskmanden at stabilisere situationen ombord, så han kunne foretage en grundig inspektion af båden. Desværre viste det sig, at skaderne på båden var så store, at han var nødt til at træffe beslutningen om at udgå.

Skaderne fortsætter

Men ikke kun hos franskmanden er der problemer. Bådene og materiellet bliver udsat for ekstreme påvirkninger i det hårde miljø. Thomas Ruyant er i problemer, og tidligere i dag måtte f Kito de Pavant – Made in Midi også evakueres.

Se de dramatiske billeder fra redningen her:

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/VendeeGlobe/videos/10157873295345187/” width=”600″ height=”480″ onlyvideo=”1″]

Den øjeblikkelige stilling i Vendée Globe – onsdag aften dansk tid:

VendeeGlobe-stilling onsdag den 7. december 2016.