Pink Gin VI – verdens største sejlbåd i kulfiber – er klar til søsætning i maj

0

For fire år siden begyndte arbejdet med at bygge Pink Gin VI – verdens største sejlbåd i kulfiber. Nu er den klar til at vise sig frem på vandet.

PINK GIN: Det så mildt sagt imponerende ud, da Pink Gin i sidste uge rullede fra Bosund til Jakobstad i Finland. Videoen af forløbet kan du se øverst i denne artikel. Men læs først om den fantastiske konstruktion, som verden aldrig har set mage til før.

Judel/Vrojlik Design & Engineering har slået stregerne til den 54 meter (175 fod, red.) lange kulfiber-konstruktion, som Baltic Yachts har bygget.

Foruden bådens imponerende størrelse er der store forventninger til blandt andet ejerens kahyt forrest i skibet, som for eksempel byder på en folde-ud-balkon, der er totalt privat og giver en endnu tættere kontakt til havet.

Båden mangler endnu at få monteret sin imponerende 68 meter lange mast, der er produceret af Rondal i Holland med rullesejl i bommen. Man må forvente, at bommen bliver ganske imponerende, når den skal gemme så mange kvadratmeter sejl.

Pink Gin VI søsættes i maj.

PINK GIN er verdens største sejlbåŒd i kulfiber - 164 fod. Den mangler at fŒå monteret sin 68 meter lange mast, inden den er helt sejlklar. Foto: PR.
PINK GIN er verdens største sejlbåŒd i kulfiber – 164 fod. Den mangler at fŒå monteret sin 68 meter lange mast, inden den er helt sejlklar. Foto: PR.

Specifikationer:

LOA: 53,9 m

DWL: 45,10 m
Bredde: 9,55 m
Dybgang: 4,5/7 m
Displacement: 250,000 kg
Ballast: Ca. 75,000 kg

Billedgalleri:

Fik du ikke set den imponerende video af transporten af Pink Gin VI fra værftet til havnen, kan du se den her: