Jena Mai Hansen: Paul Elvstrøm holdt øje med os fra sit vindue

0
Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen er blandt de nominerede til Årets Sejlsportspræstation. Foto: Mick Anderson.

For OL-bronzemedaljevinder Jena Mai Hansen var Paul Elvstrøm den helt store inspiration, som fik hende i gang med OL-sejlads. – Det er mit store idol, der er gået bort, fortæller hun.

ELVSTRØM: For Hellerup-sejler Jena Mai Hansen var det en trist nyhed, som i dag løb ind. Hendes store idol og indspiration, Paul Elvstrøm, var sovet ind i sit hjem i Hellerup, hvorfra han holdt øje med hende og makkeren Katja Salskov-Iversen, da de begyndte deres olympiske karriere.

– Paul Elvstrøm har altid været mit helt store idol og inspiration, og det er hans succes med fire OL-guld, der fik mig sporet ind på at gå i gang med en olympiske kampagne, fortæller Hellerup-sejleren, som har mødt legenden mange gange i Hellerup Sejlklub, hvor de begge var medlem.

– Jeg kan huske første gang, han kom ned på havnen. Han var altid fuld af humor og smil. Vi troede jo ikke, at han anede, hvem vi var. Men han kunne vores fornavne og sagde, at han holdt øje med os fra sit vindue, når vi var ude at træne. Og de dage – i begyndelsen af 49erFX-opstarten, hvor vi kæntrede det meste af tiden- kom han ned på havnen i Hellerup, når vi kom ind fra træning, og så sagde han bare: Bare fortsæt, piger. Det er timerne på vandet, der tæller.

Den opmærksomhed satte store spor i opstarten af Jena Mai Hansens karriere.

– Han gav os lyst til at give den en ekstra skalle, når vi vidste, at han sad derhjemme og holdt øje med os. Han var en inspiration for mange, siger OL-bronzevinder Jena Mai Hansen.

En legende i international sejlsport er gået bort. Paul Elvstrøm døde den 7. december 2016 i en alder af 88 år. Fire OL-guld og 15 VM-sejre. Foto: Wikimedia Commons.