OL-guldvindere skifter klasse i Miami

0
20120604, Weymouth, England: SKANDIA SAIL FOR GOLD 2012 - The waters of Weymouth Bay and Portland Harbour will be filled with the stars of sailing over the next couple of weeks as the team’s training camps at the 2012 Olympic venue turn serious with the final pre-event – Skandia Sail for Gold. The 523 entries from 59 nations features 723 athletes and 249 coaches. PHOTO: Mick Anderson/SAILINGPIX.DK

De har begge vundet OL-guld. Og de er begge to tilbage i en ny bådklasse ved World Cup-stævnet i Miami. De første brikker frem OL i Tokyo er ved at falde på plads.

Når World Cup stævnet for de 10 OL-klasser begynder i Miami senere i dag, betyder det samtidigt velkommen tilbage til et par store navne, som har kastet sig over nye udfordringer.

I Laser Radial-klassen er der gensyn med OL-guldvinderen fra 2008, Anna Tunnicliffe, som efter en olympiade i matchrace-klassen og en skuffende placering uden medalje  i Weymouth skiftede sejlsporten ud med crossfit.

Her lykkedes det hende at blive nummer ni ved crossfitternes største konkurrence – CrossFit Games – med andre: Hun er den niende fitteste kvinde på planeten.

I Miami er hun tilbage i Laser Radial, hvor hun formentligt må sande, at en årrækkes fravær betyder, at sejlere som Alison Young, Evi van Acker og Dolores Moreira Fraschini allerede har lagt afstand til hende.

Enhver i olympiske sejlsportskredse – og undertegnede, der har været tilknyttet det amerikanske sejlerlandshold i en årrække – kan bekræfte, at der næppe findes nogen i feltet med en højere træningsmoral end Anna Tunnicliffe.

Se f.eks. denne videoer med hende fra 2013, hvor hun har skiftet bådene ud med vægte i træningsrummet på til CrossFit Games.

 

World Cup’en i Miami er også velkommen tilbage til en af de helt store legender i olympisk kapsejlads: Robert Scheidt.

Scheidt skal sejle 49er

Brasilianeren har vundet en OL-bronze og en -sølvmedalje i Star – plus to guldmedaljer i Laser. Men nu sidder han i en 49er. Og den beslutning får flotte kommentarer med af hans tidligere konkurrenter.

– Robert er en sejlsportslegende. At have styrken, viljen, tålmodigheden, passionen og motivationen til at fortsætte en olympisk karriere i hans alder (43 år, red.) er beundringsværdigt. 49eren er en helt anden bådtype end Laser og Star, så han får brug for tid til at justere, men jeg er sikker på, at han nok skal klatre op ad ranglisten, siger Scheidts konkurrent fra OL i 2012, sølvvinder i Laser,  Pavlos Kontides (CYP).

Sailing World Cup Miami begynder i dag, og der sejles Medal Race lørdag, som transmitteres live på YouTube.

Hyeres, France, 20130423: ISAF SAILING WORLD CUP – approx 900 sailors compete in all the Olympic boat classes at the last event on the 2012/2013 World Cup. Laser – BRA – Robert Scheidt. Photo: Mick Anderson/SAILINGPIX.
Note: High-res TIFFs availble upon request.