Megayacht med megarabat

0
Athena er lige nu til salg - med 75 millioner kroner i rabat.
Athena er lige nu til salg - med 75 millioner kroner i rabat.

Vil du spare en formue? Så er det nu, du skal slå til, hvis der står ‘superyacht’ på din indkøbsseddel.

Athena er en af verdens største superyachts med sine 90 meters længde. Og nu er hun til salg med en kæmpe megarabat. 75 millioner kroner for at være mere præcis.

Båden er designet i et samarbejde mellem Pieter Beeldsnijder, der har stået for det ydre design, Dykstra Naval Architects og Ryoal Huismans skibsværftet.

Athena er lavet i aluminium og blev søsat tilbage i 2004 med specialdesignede løsninger til håndteringen af de mange kvadratmeter sejl.

Der er plads til 12 gæster om læ i dens mahogni-indre i fem kahytter og en kæmpe mastersuite, der går på tværs af hele skibets bredde.

På dækket finder man ikke mindre end 55 spil til at håndtere de ni sejl, og med teknikkens hjælp tager det kun et kort øjeblik at vende. Og sejlene skal sættes og bjærges ved hjælp af et tryk på en knap.

Rondal har lavet den tre-masters rig, der holder ikke mindre en 2500 m2 sejl flyvende. Topsejlene ruller ind i mastene, og storsejlene rulles ind i de tre bomme.

Er man ikke sej nok til at lægge til for sejl – måske også en urealistisk blærerøvsdrøm – i en 300 fods sejlbåd, er det bare om at starte Caterpillar-motorerne, der har en rækkevidde på 4.000 sømil ved 10 knob.

Lige nu cruiser hun rundt i Caraibien – men hvad koster den?

Giv dig bud på vores Facebook-opslag nedenfor. Og husk at trække rabatten på 75 millioner kroner fra i rabat.

DEL
Tidligere artikelDansker klar til World Match Racing Tour
Næste artikelGik du glip af Superyacht Challenge 2017?
Mick Anderson er uddannet fotojournalist fra Danmarks Journalisthøjskole og Morgenavisen Jyllands-Posten. Han har i 15 år skrevet for danske magasiner som Bådmagasinet og Bådnyt, hvor han har været webredaktør, testsejler, journalist og fotograf. I dag arbejder Mick hovedsageligt for danske og udenlandske medier og virksomheder, når han ikke laver nyheder og fjernsyn på TV2 Nord.