Video: Emirates Team New Zealand lander på Bermuda, søsætter, cykler og vender på foils

0

Det gik ikke upåagtet hen, da Emirates Team New Zealand lørdag søsatte deres radikale America’s Cup-båd og viste storform på vandet.

AMERICA’S CUP: De øvrige hold i den 35. udgave af America’s Cup må se noget måbende til, efter kiwierne på Emirates Team New Zealand søsætter og bider fra sig på samme dag.

– Det er en kæmpestor dag for os. Det er den første dag, vi er ude at sejle på Bermuda. Og dermed begynder flere års arbejde at tage form, sagde Kevin Shoebridge efter søsætningen lørdag.

Mens de andre fem hold satser på et mere traditionelt setup med kraftoverførsel via ‘kaffemøller’, har kiwierne sat sejlerne op på spinningscykler. Dermed bruger sejlerne de meget større benmuskler til at kreere den kraft, der skal bruges til at trimme vinge og foils.

Designet er spektulært og vanebrydende.

Emirates Team New Zealand
Emirates Team New Zealand er landet på Bermuda med deres design-brydende America’s Cup-båd.

Men det står endnu hen i det uvisse, om sejlerne er hurtige nok til at komme i sadlerne og træde i pedalerne til, at det newzealandske hold kan gøre sig gældende i matchrace.

– Jeg kan se, at der ligger en del fotobåde i havnen med store, dyre kameraer ombord, siger styrmand og OL-guldvinder i 49er, Peter Burling, smågrinende i videoen og henviser til blandt andre Oracles fotobåd, der driver langsomt forbi kiwiernes nye båd.

Også hos skipper og sailing director Glenn Ashby er der tilfredshed at spore.

– Fantastisk arbejde af alle drengene at få båden på vandet og lave et par vendinger flyvende foils – bare 10 minutter efter søsætning. Jeg er meget tilfreds, siger han.

Den 35. udgave af Americ’s Cup starter om 32 dage på Bermuda med de indledende sejladser. Fem udfordrere stiller op:

Det er blandt de fem, at udfordreren skal findes, som får lov til at møde Oracle Team USA med styrmand Jimmy Spithill ved roret i selve America’s Cup.

Emirates Team New Zealand
Emirates Team New Zealand er landet på Bermuda med deres design-brydende America’s Cup-båd.