Kiteboarderne giver den gas i Melbourne, mens sejlerne står på land og ser på

0
Kiteboarderne gør et godt indtryk ved World Cup-stævnet i Melbourne.

De er med på prøve, kiteboarderne, og de viser sig frem fra deres bedste side. For mens de OL-klasserne står på land i Melbourne og ser på, kæmper kiteboarderne ude på vandet i knap 20 sekundmeter.

KITEBOARDING: Den internationale sejlerorganisation, World Sailing, har kiteboarding med på ved World Cup-stævnet. De foilende boards giver kiterne mulighed for at plane allerede i let luft, og når det blæser, bliver de ude længe efter, de traditionelle sejlere har sagt stop.

Dermed ser det ud til, at kiteboarding opfylder lige netop de krav, som IOC har opstillet for at sejlsport skal bevare sin status som OL-sportsgren: I skal kunne sejle i alt slags vejr, når vi bruger millioner af euro på tv-transmission – og det skal se spektakulært ud, mens I er på vandet.

Det må man sige, at disse billeder understreger. Torsdag var særdeles blæsende ved stævnet, og ingen sejladser blev gennemført i det officielle stævne. Kiteboarderne, derimod, fik gennemført tre sejladser.

Oliver Bridge (GBR) vandt alle tre sejladser i den hårde luft, mens hans bror, Guy, og Tysklands Florian Gruber fulgte efter i alle tre sejladser.