Er man sejler-elev på Oure, er der noget at glæde sig til. For AC-skipper Jesper Radich hopper i lærertøjet.

Det bliver endnu federe at være sejlerskole-elev på Oure. For en af verdens bedste skippere er kommet på skolens lønningsliste. Skolerne i Oure har netop ansat den erfarne skipper, Jesper Radich, som sejlsportskonsulent og gæsteunderviser på Oure Sejlads.

– Jeg nyder rigtigt meget at være tilbage på Skolerne i Oure og deres åbne rammer i denne nye position som coach, mentor og konsulent for Oure Sejlads. For mig har stedet haft en helt særlig betydning i min udvikling som sejler i mit ungdoms og tidlige voksenliv. Derfor ser jeg frem til samarbejdet med en masse ligesindede, på både elev- og lærersiden, hvor vi skal dygtiggøre os og få eksisterende og nye sejlsportsfrø til at spire, fortæller Jesper Radich.

– Vi er meget glade for at få én af Danmarks mest professionelle sejlere, både i nationalt og internationalt regi, til Oure. Jesper Radich har også en pædagogisk baggrund, hvor han formår at sætte sig i andres sted og udvikle dem derfra. Skolen glæder sig til at nyde godt af den knowhow, som Jesper Radich har inden for international kapsejlads, udtaler leder af Oure Sejlads, Jesper Henriksen.

– Det er et fantastisk scoop og en god mulighed for vores unge sejere på Oure, at vi nu kan give dem en så markant profil at sparre med,” udtaler sportsleder og vicerektor på Oure Kostgymnasium Johnny Vaaben Johansen og fortsætter:

– Det betyder meget for vores sejlakademi, at vi nu kan supplere vores stærke team af undervisere med en kapacitet som Jesper Radich. Vi har et uddannelses– og udviklingsmiljø, som giver de unge sejlere en fantastisk mulighed for at kombinere deres sport og uddannelse.

Jesper Radichs første opgave består i at være med til udviklingen af den nylancerede sejlsportslinje på Oure Kostgymnasium. Allerede i forrige weekend var Jesper Radich i aktion som coach og sparringspartner for Oure Kostgymnasiums hold i sejlsportsligaen, der suverænt sejrede til sejlpsportsligaens 3. stævne i Århus.