Jena Mai Hansens deltagelse i Volvo Ocean Race rokker ikke ved OL-bronzevindernes ambitioner om guld ved OL.

49erFX: Da Jena og Katja hoppede på medaljeskamlen i Rio og fik bronze efter et Medal Race, hvor det kunne være blevet til guld, startede en ny drøm.

– Den guldmedalje var vores. Vi var sikre på, at vi kunne vinde, og da det kun blev til bronze, var vi begge enormt skuffede over, at det ikke var os, der stod øverst.

Derfor blev de i 2017 enige om, at de ville prøve igen.

– Volvo Ocean Race var ikke med i vores oprindelige planer, men vi kommer bare til at træne smartere i de perioder, hvor jeg ikke skal sejle på den store båd, siger Jena Mai Hansen.

Makkerparret kommer derfor til at træne intenst hele sommeren, december, januar, marts og slutningen af april og begyndelsen af maj. I juli træner de intenst på VM-banerne i Aarhus op til VM og den første OL-kvalifikation.

– Vi kommer til at træne mere intenst i perioder, men vi ser det som et positivt indspark i vores satsning. Jena kommer til at lære mange nye ting, og jeg kan til gengæld fokusere endnu mere på min styrketræning og på at blive mentalt stærkere. Jeg er sikker på, at vi står øverst på skamlen i Tokyo, slår Katja Salskov-Iversen fast.

Hellerup-besætningen er lige nu i træningslejr med Sejlerlandsholdet i Aarhus.

Aarhus, Denmark, 20170714: JENA MAI HANSEN SKAL SEJLE VOLVO OCEAN RACE – den danske OL-bronzevinder Jena Mai Hansen skal sejle Jorden rundt i Volvo Ocean Race med Vestas 11th Hour Racing. Hun fortsætter også i 49erFX med Katja Salskov-Iversen mod målet om OL-guld i Tokyo. Foto: Mick Anderson.