Extreme Sailing Series: Gense de vilde sejladser fra Qingdao

0

Sad du ikke klæbet til skærmen, da Extreme Sailing Series for nyligt sejlede i OL-byen Qingdao? Så kan du gense den vilde kapsejlads her.

Det danske Extreme Sailing Series-hold SAP Extreme Sailing Team med Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner for bordenden gav den fuld gas ved det andet stævne i serien.

Scenen var den notoriske olympiske sejlsportshavn i Qingdao. De ekstreme forhold på stedet, hvor Jonas Warrer og Martin Kirketerp vandt OL-guld i 49er i 2008, var igen en stor udfordring for sejlerne.

Det danske hold kom til stævnet med optimisme i rygsækken, efter holdet vandt den første afdeling af serien tidligere på året i Muscat. Her sad Adam Miniprio ved rorpinden.

Til stævnet i Qingdao sprang den danske skipper, Jes Gram-Hansen tilbage ombord med rorpinden i hånden.

– Vi har gode minder fra Qingdao, hvor vi vandt vores første Extreme Sailing Series-stævne for tre år siden, forklarer Jes Gram-Hansen i videoen.

Alinghi lagde sig i spidsen af stævnet på dag et med danskerne halsende efter på andenpladsen.

På andendagen kom vinden aldrig, og det hele blev mere intenst på den tredje race-dag, hvor der skulle sejles indenfor den kæmpe mole.

Da vinden øgede, blev det også endnu mere spektakulært med foilende GC32ere på begrænset plads. SAP Extreme Sailing Team fik slet ikke samme power ud af båden som i Muscat og lå på fjerdepladsen inden fjerdedagen.

Til gengæld hev Jes Gram-Hansen hurtigt to trumfer frem af ærmet og vandt de to første sejladser. Dagen blev fuld af drama, overhalinger og kollision.

Til sidst var det Alinghi, der kunne række armene i vejret som vindere. SAP Extreme Sailing Team måtte nøjes med en samlet fjerdeplads.

Du kan læse meget mere om Extreme Sailing Series her. 

Fik du ikke lige set, hvordan SAP-holdet vandt første afdeling, kan du se de glade jubelscener fra Muscat her.

Day_4_Social_ESS_Oman_SAP.mp4