OL- og America’s Cup-vinder Blair Tuke skal sejle Volvo Ocean Race for MAPFRE

0

Når man er verdens hurtigste sejler i et og to skrog, kan man lige så godt også prøve kræfter med Volvo Ocean Race. Den 27-årige Blair Tuke er ny mand på MAPFRE.

VOLVO OCEAN RACE: Han vandt OL-guld i 49er i Rio sammen med styrmand Peter Burling. Sammen vandt de for nyligt America’s Cup med Emirates Team New Zealand.

Og nu er nyheden om, at den kun 27-årige Blair Tuke skal sejle Volvo Ocean Race, ude. Kiwien, der ikke har tabt et stævne i flere år, skal med ombord på den spanske MAPFRE-båd, der har hans kollega fra 49eren, Xabi Fernandez, som skipper.

– Hele ideen med at sejle Volvo Ocean Race har begejstret mig, siden jeg var dreng. Det var et af mine første mål. New Zealand har opnået utroligt meget i både Whitbread og Volvo Ocean Race – specielt navne som Sir Peter Blake og Grant Dalton skiller sig ud og på det seneste, Mike Sanderson, som vandt i 2005/2006-udgaven. Mike er fra Northland, min hjemby, og jeg kan huske, at jeg var vildt inspireret, da han fik pokalen. Det tændte en glød i mig og en ambition om at gøre det selv, forklarer America’s Cup-vinderen Blair Tuke om sin beslutning til volcooceanrace.com.

Fuldt program

På 10 måneder har kiwien både vundet OL og America’s Cup. Men han afviser, at han har brug for en pause.

– Jo, nogle dage har jeg mere lyst til at slappe af, dykke og surfe. Men den tanke varer aldrig længe. Det her er en fantastisk mulighed og en ambition, der går langt tilbage. Så, jeg kan slet ikke vente på at stige ombord og komme i gang med sejladsen.

Blair Tuke skal sejle Volvo Ocean Race med MAPFRE.
27-årige Blair Tuke skal sejle med MAPFRE i Volvo Ocean Race.

Modsat mange af hans kollegaer på den olympiske sejlerscene har han faktisk en del erfaring med offshore-sejlads.

– Jeg har deltaget i nogle Sydney-Hobart-sejladser, en kapsejlads til Fiji et par gange for eksempel. Så jeg ved godt, hvordan det er at være ude på åbent hav. Men jeg er fuldt ud klar over, at jeg har meget at lære, og det bliver hårdt at performe på det her niveau over så lang tid.

The Tripple

Når Blair Tuke skal sejle Volvo Ocean Race, kommer han tættere på noget, som ingen har gjort før ham: At vinde OL, America’s Cup og Volvo Ocean Race.

– Det er vist mere et sammenfald af tilfældigheder, at det overhovedet er muligt. Det er ikke det, der motiverer mig. Det ville da være fantastisk at vinde alle tre, men mine mål er klare: At blive en bedre sejler, få båden til at sejle hurtigt og hjælpe holdet til at vinde.

MAPFRE har endnu ikke offentliggjort hele sin besætning. Men Tuke får følgeskab af:

  • Xabi Fernandez, skipper
  • Pablo Arrarte, watch captain
  • Willy Altadill, bowman
  • Rob Greenhalgh, watch captain
  • Blair Tuke, crew

Deltagerfeltet i det kommende Volvo Ocean Race fik fredag også selskab af den danske OL-bronzevinder, Jena Mai Hansen, der skal sejle med på Vestas 11th Hour Racing. Hun bliver den anden dansker, der skal med Jorden rundt. Nicolai Sehested, der også var med forrige gang på Vestas-båden, har allerede skrevet kontrakt med Team AkzoNobel.

Følgende hold stiller til start: