Ben Ainslie kolliderer med Emirates Team New Zealand

0

Allerede inden selve America’s Cup er begyndt, er der er drama på vandet på Bermuda. Engelske Ben Ainslie kolliderede tirsdag med Emirates Team New Zealand i en træningssejlads.

AMERICA’S CUP: Om ni dage begynder den 35. udgave af verdens ældste sportsbegivenhed – America’s Cup, og spændingen stiger dag for dag. Ikke bare på holdenes baser på Bermuda, men ude på vandet er sejlerne også begyndt at skrue op for dampen.

Det kunne have fået fatale konsekvenser for Land Rover BAR med den olympiske mester-sejler Ben Ainslie ved roret og måske have bragt den engelske satsning til holdt, allerede inden America’s Cup er begyndt.

I en træningssejlads mod Emirates Team New Zealand tirsdag bankede Ainslie med fuld skrald op i det læ skrog på kiwiernes båd, efter Peter Burling og hans cyklende besætningsmedlemmer på ETNZ-båden for anden sejlads i træk vandt en pre-start.

Ainslie taber hovedet

Ainslie er bagud og kommer på en faldende kurs med fartoverskud bagfra og prøver at klemme sig til læ af konkurrenten, da hans luv skrog rammer kiwierne på indersiden af deres læ skrog.

– Vi var dygtige til at sikre os bagbord side af startlinien og lukkede Ben og Land Rover BAR ude. Ben kom ind ret sent og ramte lige ind i os. Det er helt unødvendigt her en uge før America’s Cup begynder. Vi træner sammen for at lære, og nu skal vi bruge tid på at reparere en meter lang skramme på vores fine båd, opsummer Peter Burling episoden.

Han bakkes op af ETNZ-manager Grant Dalton:

– Vi kender Ben rigtigt godt, han er en god fyr. Men frustrationerne løber tydeligvis af med ham, og han så rødt i situationen. Nu skal der repareres på begge både på et tidspunkt, hvor vi ikke har råd til flere forsinkelser, sagde han.

I tiden som Finnjolle-sejler så Ainslie rødt mange gange. Det blev blandt andet dokumenteret, da han overfaldt en styrmand og en kameramand på en fotobåd under VM i Perth i 2011. Se billederne her.

Det forlyder, at episoden kostede Ainslie muligheden for at bære det engelske flag ind til åbningsceremonien ved OL i London – hvor han til gengæld fravristede Jonas Høgh-Christensen guldet i den afgørede Medal Race.

Land Rover BAR har ikke offentligt kommenteret episoden endnu.

Oracle hiver cykel frem

Der er tydelig respekt for kiwierne at spore omkring på baserne på The Great Sound. Både Oracle Team USA og SoftBank Team Japan afviste tirsdag at træne mod Burling og co. Og nu er andre hold begyndt at kopiere kiwiernes innovative design med cykler ombord.

For tirsdag blev også dagen, hvor Oracle Team USA hev en træningscykel frem fra gemmerne. Under tirsdagens sejladser kunne man se, at den bagerste mand på båden bag styrmanden hopper på en cykel for at pumpe tryk i hydraulik-systemet.

Der er har længe svirret rygter om, at amerikanerne arbejdede på et system i stil med ETNZ. De har dog valgt kun at placere den bageste mand på cykel. Systemet er dog langt fra så effektivt og hurtigt, som det man finder på Emirates Team New Zealand-båden.

Se det her.