Den danske OL-bronzevinder ligger på en samlet andenplads efter to dages sejladser ved Laser Radial-klassens EM i Barcelona.

LASER RADIAL: For Anne-Marie Rindom har 2017 hidtil været en blandet fornøjelse. Hun fik en stor del af foråret spoleret af en skade, og ved VM i august måtte hun nøjes med en skuffende 21. plads.

Årets EM i Laser Radial, der i denne uge sejles ud for Barcelona, tegner til gengæld lovende. Efter de første fem sejladser, afviklet onsdag og torsdag, ligger Rindom på en samlet andenplads.

Hun indledte onsdag med placeringer som 5 og 6 – og fulgte op torsdag med en overbevisende 1, 2, 3-serie i dagens tre sejladser.

– Jeg er mega stolt over at have fået en god start på EM. Det giver et kæmpe boost til min selvtillid de næste dage, fortæller Anne-Marie Rindom og uddyber:

– Jeg var nervøs i går (onsdag, red.), da vi skulle ud til de første sejladser i let vind. Let vind har ikke fungeret for mig i år, men heldigvis kom jeg gennem dagen med to gode resultater. Og i dag (torsdag, red.) har vi haft masser af vind, det passer super godt til mig, og jeg er virkelig glad for de resultater, jeg har fået indtil nu.

Syg op til EM
Den danske OL-bronzevinder har været syg med halsbetændelse og influenza i dagene op til EM, og hun er derfor lettet over, at hendes fysik rakte til hele tre krævende sejladser i hård luft, torsdag. Normalt sejler Laser-klasserne to sejladser pr. dag, men fordi programmet er bagud, blev der i dag lagt en ekstra sejlads oveni.

Så selv om hun efter en torsdag, der “har smadret os allesammen i feltet, og jeg kan næsten ikke overskue at cykle hen til hotellet, ser hun alligevel frem til de næste dage:

– Jeg har fået selvtillid nu, og jeg håber at kunne holde mig fremme. Men jeg har ikke et resultatmål for stævnet. Aftalen med min træner er at fokusere på fart, teknik og starter, og så må vi se, hvad det rækker til, siger Anne-Marie Rindom, der på andenpladsen er fem nettopoint efter den førende hollænder Marit Bouwmeester, regerende verdens- og olympisk mester.

Alle danskere klar til guldfeltet
Foruden Rindom er yderligere to unge, danske Radial-sejlere til start ved EM. Laura K. Frederiksen ligger på en 24. plads, mens Anna Munch er nummer 42.

Dermed kan alle tre danskere glæde sig over at have kvalificeret sig til at sejle med i guldfeltet (bedste halvdel af de i alt 90 startende), når stævnet fortsætter fredag.

EM slutter søndag.