Alex Thomson smadrer 24 timers rekord

0
Vendee Globe
Alex Thomson æder sig ind på føringen i Vendee Globe minut for minut.

Det går stærkt for sig mod mållinien i Vendée Globe, og den britiske udfordrer til sejren Alex Thomson sætter ny 24-timers-rekord i forsøget på at vriste sejren fra den førende franskmand.

Hvor langt kan man sejle solo på 24 timer i en enkeltskorgsbåd? Det kan Alex Thomson svare på: 536,8 sømil.

Rekorden blev sat op til i dag. Det gør ham til verdens hurtigste solo-sejler over et døgn, når rekorden bliver ratificeret af World Sailing Speed Record Council.

Thomson er lige nu på andenpladsen i kapsejladsen Vendée Globe. Opgaven er at sejle  Jorden rundt solo og uden stops undervejs. Det gør sejladsen til – uden sidestykke – verdens hårdeste.

Foran ham har han franskmanden Armel Le Cleac’h, der har under 1000 sømil til mållinien i Les Sables d’Olonne i Frankrig.

Thomsons rekordtid betyder, at han har sejlet døgnet igennem med en gennemsnitshastighed på imponerende 22,4 knob.

Kun 18 tilbage

Havarier og både, der er splittet i to på grund af flydende objekter i vandet har decimeret feltet. Ved starten den 6. november stillede 29 både til start. Af dem er kun 18 tilbage i kapsejladsen.

Med den hastighed, de to forreste har på, forventer kapsejladsledelsen, at den første båd krydser mållinien på torsdag efter 74 dages sejlads.

Dermed bliver rekorden fra 2013 for solosejlads Jorden rundt i en enkeltskrogsbåd slået med fire dage.

Hvis Thomson formår at overhale Le Cleac’h, bliver det første gang i kapsejladsens 27-årige historie, en englænder løber med sejren.

Alex Thomson har været med i sejladsen fire gange og blev nummer tre i den forrige udgave.

Lige nu er Alex Thomson 78 sømil efter førstepladsen.

Alex Thomson
Alex Thomson fik uventet besøg fra en marinehelikopter og en kameramand.